Konstrundan sai uuden kuraattorin

Konstrundan on erinomainen tilaisuus astua sisään jännittäviin taiteilija-ateljeihin ja tavata taiteilijoita, mikä tarjoaa mahdollisuuden ainutlaatuiselle keskustelulle taitelijoiden ja yleisön välilla

Taidetieteilijä ja diplomi-insinööri Roger Gustafsson on kotoisin Espoosta, ja on varsinainen taiteiden moniottelija. Hän toimii mm. kuraattorina ja kirjoittajana, ja on lisäksi pitänyt omia taidenäyttelyitä.

Konstrundan 2012:n lisäksi Gustafsson tulee ensi vuonna työskentelemään Beijing International Art Biennalen parissa, jonka kuraattorina hän on aiemmin toiminut.

Hommage á…

Oma näyttely, Hommage á… on ollut jo esillä mm. Amos Anderssonin taidemuseossa (2009) ja Berliinissä ja Hampurissa (2011). Vuonna 2012 näyttelyn voi kokea Tukholmassa ja Oslossa.

Aktiivinen taiteiden parissa

Gustafsson on myös ollut aktiivinen eri taidejärjestöissä. Tällä hetkellä hän on mukana Suomen Taideyhdistyksen ja Suomen Taideakatemian hallituksissa. Hän on myös saanut Pro Sculptura -mitalin (Suomen Kuvanveistäjäliitolta) työstään kuvanveiston hyväksi Suomessa.

Aiempia Konstrundanin kuraattoreita ovat olleet keraamikko Åsa Hellman (2010) ja taidekriitikko Maaria Niemi (2011). Kuraattorin tehtävänä on käydä läpi hakemukset, ja yhdessä Konstrundanin johtoryhmän kanssa nimittää tämän vuoden Konstrundanin taiteilijat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s