Ny kurator för Konstrundan

Konstrundan erbjuder en enastående möjlighet att träffa konstnärer och stiga in i en spännande konstnärsateljé, vilket ger möjlighet till en unik dialog mellan konstnärer och konstpublik, säger Gustafsson.

Konstvetaren och diplomingenjören Gustafsson är hemma från Esbo och är en verklig mångsysslare inom konstfältet. Han arbetar bl.a. som kurator och skribent, och dessutom ställer han ut sina egna verk.

Utöver Konstrundan 2012 kommer Gustafsson även att jobba under 2012 med Beijing International Art Biennale, som han varit kurator för redan tidigare.

Hommage á…

Den egna utställningen Hommage á… har kunnat ses bl.a. på Amos Anderssons konstmuseum (2009) och i Berlin och Hamburg (2011), under 2012 kommer utställningen att kunna upplevas i Stockholm och Oslo.

Aktiv inom konsten

Gustafsson har även varit aktiv i konstorganisationer. Han sitter som bäst i i Finska Konstföreningens och Finlands Konstakademis styrelser. Han har även fått Pro Sculptura -medaljen (av Finska Bildhuggarförbundet) för sitt arbete för bildhuggarkonsten i Finland.

Tidigare kuratorer för Konstrundan är keramiker Åsa Hellman (2010) och konstkritiker Maaria Niemi (2011). Kuratorns uppgift är att gå igenom ansökningarna och tillsammans med Konstrundans styrgrupp utse deltagarna för årets Konstrundan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s