Polte – Nina Mattilan maalauksia 8.-27.5.2012 Galleria Hanna Kaarinassa

Kuvataiteilija Nina Mattilan näyttely ”Polte” 8.5.-27.5.2012 Galleria Hanna Kaarinassa, Neitsytpolku 9, 00140 Helsinki. Näyttely on avoinna keskiviikosta perjantaihin klo 11-17, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-16.

“Polte on monimuotoinen. Polttava tunne, puhdas rakkaus tekemiseen, sisältä käsin nakertava pakonomainen vimma, totaalinen uppoutuminen teoksen sisään… Omalta osaltani tämän näyttelyn töiden tekeminen ja kokoaminen on kaikkea edellä mainittua.

Haaveet taiteilijaelämästä ovat kyteneet mielessäni lapsesta asti. Tämä on minun “juttuni”, joka onneksi konkretisoitui. Itseni toteuttamisesta saan eteenpäin vievän voimani. Työskennellessäni kadotan usein ajantajun enkä muista edes syödä. Ilman miestäni olisin nääntynyt jokaisen työn kohdalla.

Kotkan Repin-instituutin koulutus riuhtaisi kahleet uskaltamattomuudeltani. Pietarin kuvataideakatemian professorit ja pedagogit ovat olleet merkittävimmät vaikuttajat taiteelliseen työskentelyyni. Heidän henkilökohtainen palautteensa ja kannustava opetustapansa ovat olleet koulutuksen parasta antia. Oppimani tekniikat ja lähestymistavat ovat mahdollistaneet ajatusten prosessoinnin muodoiksi ja väreiksi.” Nina Mattila toukokuu 2012

Nina Mattila on kotkalainen taidemaalari, valokuvaaja ja graafikko. Hänen maalaustekniikoistaan yleisin on öljyväri, mutta maalaa mielellään myös akvarelleja ja piirtää. Valokuvauksessa hänen tapansa kuvata on journalistinen, hetkiä tallentava. Vuosina 2010-2012 Nina Mattila suoritti Repin -instituutin kuvataidekoulutuksen Kotkassa. Valokuvaajana hänet on palkittu Pariisissa PX3 Prix de la Photographie Paris -kilpailussa vuonna 2011 ja taidemaalarina Roomassa Top 10 Women in the Arts Edition no 2 -taidekilpailussa vuonna 2010. Taiteilija on osallistunut useisiin kansainvälisiin näyttelyihin mm. USA:ssa, Kiinassa, Englannissa ja Italiassa. Nyt avattavan näyttelyn kanssa samanaikaisesti hänellä on yksityisnäyttely Galeria La Perlassa Espanjassa.  Kesäkuussa Nina Mattila matkustaa Italiaan Assisiin viettämään residenssijaksoa, jonka päätteeksi hän osallistuu yhteisnäyttelyyn Arte Studio Ginestrellen residenssiasukkaiden kanssa.

Lisätietoja: Galleria Hanna Kaarina, Hanna Kaarina Syrjäläinen puh. 040 5529083 www.galleriahannakaarina.nettisivu.org

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s